top of page

SEIFRIED ESTATE WINERY

Seifried Estate Winery, etablert i 1973 av østerrikeren Herman Siefried, som kjøpte land i Mouture Valley. Området ligger mellom Nelson og Motueka på New Zealands South Island. Diverse druetyper ble testet ut på 2 ha og i 1976 ble 5 forskjellige drue-rene viner laget. Samme år ble ytterligere 16 ha nye vinmarker i Redwood Valley beplantet, etterfulgt i 1988 på Rabbit Island. Produksjonen består for det meste av Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling, Gewürztraminer, Chardonnay, Pinot Noir og Syrah.
Idag er det sønnen Chris Seifried som er ansvarlig vinmaker, mens Herman selv har ansvaret for de 250 ha store vinmarkene.
De er idag blant de topp 10 familiedrevne vinerier på New Zealand.

BADIA A COLTIBUONO

Røttene til Badia a Coltibuono skriver seg tilbake til 1058, da munker fra Vallombrosanordenen (en variant av Benediktinerne) grunnla klosteret som siden ble kjent som Badia a Coltibuono – eller Klosteret med den grøderike høst. Den nyere tid startet i 1846, da Guido Giuntini kjøpte eiendommen. I dag drives den av hans etterkommere: søsknene Roberto, Paolo og Emanuela Stucchi-Prinetti.
Eiendommen ligger i den østlige delen av Chianti Classico (som er den historiske kjernen til vinområdet Chianti), nær Gaiole. Her eier de 50 ha med vinmarker, i tillegg til at de kjøper druer fra hele Chianti. Vinmarksarbeidet er økologisk, og kjellerarbeidet tradisjonelt, med fokus på å lage tradisjonell og autentisk Chianti-vin. Kun naturlig gjær på viner fra egne marker, temperaturkontrollert gjæring og forsiktig fatlagring (i hovedsak store og brukte fat). De dyrker alle de ni klassiske Chianti-druene: Mammolo, Ciliegiolo, Pugnitello, Colorino, Sanforte, Malvasia nera, Canaiolo, Fogliatonda, og Sangiovese.

BODEGAS MONTECILLO

Bodegas Montecillo, som ligger i La Rioja Alta, ble grunnlagt i 1874 av Celestino Navajas. Sherryhuset Osborne kjøpte Bodegas Montecillo i 1973. 
Alle druer kjøpes av lokale dyrkere, siden Bodegas Montecillo er en av meget få produsenter som ikke har egen vinmark. Dermed har de fordelen av å kunne kjøpe eksakt den kvalitet og mengde de ønsker. 

FONTANAFREDDA

Fontanafredda er en topprodusent i Langhe i Piemonte med lang historie og tradisjoner. Navnet betyr «den kalde kilde» og vinhuset ble grunnlagt i 1878. Opprinnelig var det jaktslottet til det samlede Italias første konge, Vittorio Emanuele II. Han var tidligere konge av Piemonte, Savoy og Sardinia. Hans sønn grunnla vinhuset samme år som faren døde.

I dag er det den dyktige Danilo Drocco som er sjefsvinmaker, han kom til Fontanafredda i 1999.

BODEGAS MURVIEDRO

Bodegas Murviedro, grunnlagt i 1927, har en filosofi basert på moderne produksjon av vin i kombinasjon med druer fra tradisjonelle vinmarker. Resultatet blir vin av topp kvalitet, som samtidig har den unike spanske orginaliteten.
Navnet Murviedro kommer fra de antikke murer som omsluttet den gamle bykjernen, og som i dag vitner om en antikk ånd som avspeiles i vingården og dens kjeller. 
Kontinentalt klima med påvirkning fra Middelhavet. Store variasjoner i temperatur mellom natt og dag skaper meget gode forutsetninger for druedyrkning i området. Gjennomsnittlig årlig temperatur er 13°C. Jordsmonnet preges av kalk og leire. 

MARQUÉS DE CÁCERES

Enrique Forner var en av drivkreftene for å bringe Rioja inn i den moderne vinverden. Han tilegnet seg det meste av sin ekspertise i Frankrike, hovedsakelig i Haut-Médoc - Bordeaux. På slutten av 60-tallet bestemte han seg for å reise til Rioja, og grunnla i 1970 Bodegas Marqués de Cáceres i Cenicero - Rioja Alta. Enrique tok med seg Emile Peynaud, en av de fremste ønologene i Bordeaux, og innførte fransk produksjonsteknikk. Dette medførte mindre eikepreg til fordel for viner med rik konsentrasjon og fruktaromaer. Etter Enriques bortgang i 2011 er det nå hans datter Cristina Forner Vives («The Queen of Rioja») som styrer videre. På begynnelsen av 2000-tallet har de utvidet med produksjon av hvitvin i Rias Baixas og Rueda. Marqués de Cáceres bruker hovedsakelig franske eikefat (65%), og noe amerikansk. De eksporterer til mer enn 120 land verden over.

MARCHESI DI BAROLO

Marchesi di Barolo historiske kjellere ligger i byen Barolo med utsikt over slottet til Marquis Falletti.
Dette er en vakker kjærlighets historie som begynte for mer enn 200 år siden. Historien om en vinkjeller, i hjertet av Langhe-området som var beskyttet av myke åser og de europeiske alper som beskyttelse for sterkt uvær. Her ble en vin født. Denne vinen, som den italienske tradisjonen tilsier, ble kalt Barolo som byen, hvor det ble produsert for første gang. Ingen på den tiden kunne forestille seg at det var bestemt at en dag ville den være konge: Kongen av viner.Historien begynner i Paris 1807, da Marquis av Barolo, Carlo Tancredi Falletti gifter seg med Juliette Colbert de Maulévrier, en fransk adelskvinne og oldebarn av Solkongen`s velkjente finansminister. Juliette så det store potensialet; vin laget i Barolo. Etter en fullstendig gjæring og etter lang modning på fat, ville den kraftige druen Nebbiolo være i stand til å avsløre alle de kvaliteter som er typiske for jordmonn og druesorten selv. Nebbiolo druen er kraftig druesort og egner seg spesielt godt til lagring for å uttrykke alle sine egenskaper til dette ekstraordinære jordmonnet.
I 1864, når Juliette døde, markerte det slutten på den prestisjetunge Falletti dynastiet. For å hevde Marquise minne og arbeid, ble Opera Pia Barolo grunnlagt i det vakre Palazzo Barolo i Torino.
Denne historien var ment å krysse veien med historien til en annen familie i Barolo: Abbona familien hadde sine egne vinkjellere siden av Castle of Marquis Falletti. Faktisk, på omtrent samme tid ble Pietro Abbona ble født.

KOPKE 

Grunnlagt i 1638 av Christiano Kopke og hans sønn Nicolau Kopke som kom til Portugal som representanter for Hanseatene.
Kopke er det eldste portvins-eksportfirmaet. Gjennom generasjoner var firmaet ledet av Kopke-familien som opparbeidet seg et meget godt rykte for sine flotte portviner. Deler av familien var dessuten dypt involvert i handelen gjennom Oporto, - ikke minst på den økonomiske siden. Kopkes hovedsete ligger i Quinta de S. Luiz hvor de har modernisert kraftig og videreutviklet vingårdene med de beste druesorter tilgjengelig. 
I juni 2006 ble Kopke en del av Sogevinus Gruppen.

TRIMBACH

Jean Trimbach begynte å produsere vin i Alsace i 1626. Firmaets populære rykte bevares fra far til sønn, takket være et utmerket vindistrikt og viner med strålende kvalitet. Siden 1898, det året hvor Frédéric Emile Trimbach presenterte sine viner på den internasjonale vinmessen i Brussel og fikk beste utmerkelse, har navnet Trimbach blitt kjent som ett av de store i Alsace. Beliggende i Ribeauvillé har vinhuset utviklet seg etter den samme tradisjon gjennom 13 generasjoner, og drives nå av brødrene Pierre og Jean Trimbach. Pierres døtre Anne og Frédérique samt Jeans sønn Julien er også involvert i driften. Trimbachs filosofi er renhet, fruktighet og konsentrasjon. De er kompromissløse når det gjelder stilen på vinene; alltid tørre og stramme med mineralitet, og uten bruk av eik. Trimbach produserer årlig omlag 1 million flasker og Norge er deres fjerde største eksportmarked. De har som eneste produsent i Alsace mottatt 3-stjerners utmerkelse av Clive Coates - Master of Wine.

BODEGA COLOMÉ

Bodega Colomé har produsert vin siden 1831, og det fra noen av verdens mest høytliggende vinmarker i Calchaqui Valley, beliggende opp mot 3.111 meter over havet i Salta, nordvest i Argentina. Kombinasjonen av tradisjonell og innovativ vinproduksjon er hemmeligheten bak deres særpregede og velbalanserte viner. Colomé har lenge vært en foregangsprodusent når det gjelder å beskytte miljøet, først og fremst grunnet deres økologiske og biodynamiske dyrking av druer. De produserer omlag 600.000 flasker og eksporterer til flere enn 40 markeder verden over.
Winemaker er franske Thibaut Delmotte fra Burgund.

CHAMPAGNE ALFRED GRATIEN

Alfred Gratien produserer årlig rundt 300.000 flasker og er en  relativ liten aktør i Champagne. I dag er Alfred Gratien eid av tyske Henkell & Co, en stor aktør som viderefører tradisjonene som startet i 1864 da Alfred Gratien satte i gang produksjonen like utenfor byen Èpernay.
Når du ankommer Alfred Gratien forteller de monumentale eikedørene som møter deg på gårdsplassen at du er på et sted som har en lang historie. Bak dørene har tiden nesten stått stille. Over 1000 eiketønner fylt med 225 liter basevin står på geledd for å modnes før annengangsgjæring skal iverksettes. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Kjellermester Nicolas Jaeger er 4. generasjon av kjellermestere hos Alfred Gratien som siden 1905 har sørget for at champagne fra de dype kjellerne har høyest mulig kvalitet. 

WEINGUT FREY

Vingården Frey ligger i hjertet av landsbyen Ober-Flörsheim, ved den sørlige grensen til det velkjente Rheinhessen-området. Her i tysklands største vinområde er det perfekte forhold for dyrking av topp vindruer, som igjen gir førsteklasses viner. De 100% økologisk dyrkede druene kommer fra ulike jordsmonn og mikroklimaer. Mellom Biebelnheim i nord og Ober-Flörsheim i sør ligger Freys vingårder spredt over et område på 20 km. Massive kalksteiner oppstod i tertiær-tiden, og la grunnlaget for terroiret. Mineralske Rieslinger samt kremete og delikate Pinot-druer vokser på sand-, leire- og kalksteinsholdig jord. Cabernet Sauvignon og Merlot er plantet på grus- og løssholdig jord.

Vingården Freys historie går tilbake til det 18. århundre. I dag dyrkes det vindruer på 32 ha og det produserer ca 15.000 kasser vin årlig.

JOSÉ MARIA DA FONSECA

José Maria da Fonseca har produsert vin siden 1834 og er dermed et av de eldste og mest prestisjefylte vinhusene i Portugal. I tillegg til vanlig bordvin (Periquita fra 1850) produserer også Fonseca søte Moscatel de Setúbal-viner (fra 1849). Vinhuset J. M da Fonseca eies og drives av Soares Franco-familien, og det er idag 8. generasjon som styrer firmaet.

 

SYMINGTON FAMILY ESTATES

Symington Family Estates eies og drives av de fem familiemedlemmene Dominic, Paul, John, Charles og Rupert Symington, som er trettende generasjon Symington innen portvinsindustrien.

Symington Family Estates eier en rekke av de aller mest anerkjente portvinsprodusentene; Graham's, Dow's, Warre's, Cockburn's, Quinta do Vesuvio og Smith Woodhouse. De eier 2.230 hektar i Douro-dalen hvorav 1.028 hektar er beplantet med vinranker. Dette fordeler seg på nærmere 30 Quintaer (eiendommer) og de aller fleste ligger i Douro Superior eller Cima Corgo, som er de to beste underregionene i Douro. Gjennomsnittlig alder på vinrankene er drøye 20 år, og de har også noen som er mellom 60 og 80 år gamle. Symington Family Estates står bak hver tredje flaske med Premium Port som produseres

CANTINA VALPANTENA

Cantina Valpantena ble etablert av vinbønder i Verona som et kooperativ med ca. 250 medlemmer som dyrket omtrent 750 ha med vinmarkeri åskammene rundt Verona. I 2003 slo de seg sammen med dyrkere av olivenolje og et nytt selskap ble etablert som lager vin og olivenolje i Valpantena.

Torre del Falasco representerer de beste vinene fra Cantina Valpantena. Dette er deres premium viner, og de har fått navnet sitt fra en landeveisrøver som røvet i området på 1600-tallet. Områdets historie og tradisjoner er viktig for dagens vinproduksjon i regionen, og  vinmakerne er opptatt av å holde stabilt god kvalitet over tid.

BODEGAS BAIGORRI

Rioja er et av verdens mest kjente vinområder. Bodegas Baigorri ligger ved foten av de Cantabriske fjellene nord i Spania. Disse fjellene utgjør Spanias nordlige grense mot Biscayabukten, og på sydsiden finner vi blant annet den lille landsbyen Samaniego i hjertet av vinområdet Rioja Alavesa. Vineriet er designet og bygget av den baskiske arkitekten Iñaki Aspiazu, som utformet bygningen for å kunne lage vin på en helt spesiell måte. Tyngdekraften spiller nemlig hovedrollen i vinproduksjonen, og lar druene ankomme gjæringstankene helt intakte. Det benyttes ingen mekaniske verktøy eller maskiner. Det er de 7 underjordiske etasjene som gjør at vinen til slutt tappes på flaske kun ved bruk av gravitasjon under hele prosessen. 

GNARLY HEAD

Zinfandel-druen trives ekstremt bra i Lodi i California.
Området ligger 10 mil øst for San Francisco, langs Sacramento River, i nedre del av fjellkjeden Sierra Nevada. Området har varme sommerdager og kjølige netter som gir optimale forhold for modning av druene. Jordsmonnet, i motsetning til mange andre appellasjonene, varierer innenfor AVA, men i på fleste steder er det en dyp leirejord som av og til er dekket med store kalksteiner, lik den franske regionen Chateauneuf du Pape. Gnarly Heads vinmarker er beplantet med 35-120 år gamle vinstokker som vokser fritt, og som beskjæres på en spesiell måte. Det resulterer i en slags "stokkrone" som karakteriseres av vridde kvister spredd i alle retninger. Disse kalles for "Head Trained Vines" eller "Gnarly Heads".

COSTA DI BUSSIA

Gode viner kommer til live i vingården takket være jordsmonn, solens eksponering og vær. Dertil kommer vinmakerne som vet hvordan de skal forbedre disse egenskapene. "Cru"-området Bussia er anerkjent for sin vinproduksjon, - spesielt for Barolo. Leirjorden er rik på mineraler som overføres fra vinstokker til drue, og gir til slutt vinen struktur og kompleksitet.Arbeidernes innsats i vinmarkene er helt nødvendig da det er vanskelig å bruke mekaniske maskiner p.g.a. hellingen. Arbeidet øker også kvaliteten på druene siden bøndenes øyne og hender steller godt med rankene. Resultatet er konsentrert smak og intense aromaer i druene, som langsomt overføres til vinen under gjæringsfasen. 
Hvert steg i vinmarken og i vingården spiller en grunnleggende rolle, og derfor er vinen i det vesentlige balansert mellom naturlige faktorer og menneskelig engasjement.
Vinene kommer utelukkende fra de 11 hektare vinmark som omkranser vinhuset. Hver vinmark har sin egen geo-klimatiske karakteristikk som igjen gir seg utslag i vinene.

LUIS MOREAU

Vinhuset ble grunnlagt i 1814 av Joseph Moreau, som startet sin karriere som tønnemaker. Han giftet seg med datter av en vinmaker i Chablis og dette ble starten på den grenen av Moreau-familien som eier vingården i dag. Eiendommen omfatter omlag 120 hektar og produserer alle fire kvalitetsnivåer; Petit Chablis, Chablis, 1er Cru og Grand Cru. Louis Moreau er sjette generasjon og utdannet vinmaker. Som gutt var han med sin far i vinmarken og lærte alt om Chablis. Senere studerte han ønologi i både USA og Frankrike. Louis har jobbet for flere ulike produsenter i California. Moren til Louis kom fra Tønsberg, og han heter egentlig Louis Finn Moreau. Han lager viner som er friske og fruktige i stilen, og det er kun noen av Grand Cru-vinene som fortsatt får et kort opphold på fransk eik. Domaine Louis Moreau har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser.

GIACOMO BORGOGNO & FIGLI

Borgogno betraktes som ett av dynastiene i Barolo. Det historiske vinhuset er en av tradisjonalistene. Vingården ble først grunnlagt i 1761 og Borgogno eier 20 hektar i Barolos beste områder.
Vinhuset har et Barolo-bibliotek med viner helt tilbake til før annen verdenskrig, og fortsetter også i dag å spare beholdning i sine kjellere fra de aller beste årgangene. I 2008 ble Borgogno kjøpt opp av den mektige Farinetti-familien, og det er Andrea Farinetti som har vært sjefsvinmaker her siden 2012. Andrea har allerede utrettet store ting for vineriet, og tross sin unge alder (f. 1990) har han overraskende mange innovative og spennende idéer som er med på å riste i grunnvollene til tradisjonelle Barolo.

NICOLAS FEUILLATTE CHAMPAGNE

Over 5000 vinbønder i Champagne er tilknyttet Nicolas Feuillatte, det vil si at 1 av 3 av alle dyrkere i Champagne leverer druene sine til Nicolas Feuillatte. 
13 av de totalt 17 Grand Cru-vinmarkene, og 33 av de totalt 42 Premier Cru-vinmarkene i Champagne eies av vinbønder tilknyttet selskapet. 
Champagne, en av de nordligste vinproduserende regioner, har et kjølig klima, noe som gir Champagnen mye syre og kompleksitet. 
Nicolas Feuillatte Champagne er den mest solgte champagnen i Frankrike, og den 3. største champagnen i verden. Vinhuset har det største utvalget av forskjellige typer champagne, m.a.o. her finnes noe for enhver anledning, bl.a. økologisk champagne.
 

BODEGAS GRANBAZÁN

Bodegas Granbazán ble etablert i 1981, ligger i Nord-Spania, i Rias Baixas, i hjertet av Val do Salnés. Et område med jordsmonn rikt på mineraler og granitt, og som er positivt påvirket av salt og vind fra Atlanterhavet. 
Alle Granbazán vinene produseres av forskjellige Albariño kloner fra hele Galicia. Vinstokkene vokser i de tradisjonelle Pergola, eller "Parra" systemet. Høye stammer med druer som skjermes av blader over, dette gir ideell lufting av druene og forhindrer sopp og råte.
På grunn av havbrisen fra Atlanterhavet framstår vinene friske, saltholdige og med stor kompleksitet. Albarinño gir lavt utbytte, da de har små løse klaser, dette igjen gir enestående aldringspotensiale. 
Selve herregården Bodeas Granbazán er oppført i en nyklassisk tradisjonell Bordeaux stil omringet av vinmarkene.
Produsenten er en av grunnleggerne og med-initiator til etablering av appellasjonen DO Rias Baixas.
 

ANTICHE TERRE VENETE

Vingården Antiche Terre ligger i Valpantena-dalen, nær den romanstiske byen Verona i hjertet av Veneto.  
Vinproduksjonen under eget navn kom igang etter at Luciano Sancassani i år 2000 besluttet seg for å videreføre bestefar Vittorios lidenskap for vin. 
Vinmarkene ligger som terrasser i åsene rundt Valpantena-dalen. Denne dalen er ideel for vindyrking da den er litt kjøligere enn  resten av Valpolicella, noe som gir mer elegante viner. På grunn av helningene i åsene får druene gode solforhold som gir den gode, solmodne vinen. Jordsmonnet er fullt av kalkrike småstein.

Antiche Terre har nylig renovert sin vingård med fokus på moderne teknologi, respekt for gode råvarer og bruk av fornybar energi.

bottom of page